Languages

Böjti ételek kóstolója a szerzetesi ebédlőben

2017. March 11.

Speciális tárlatvezetésünk keretében a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjttel foglalkozunk. Az utóbbi években az orvostudomány és a meditációs gyakorlatok újra felfedezték a böjtöt.  A legtöbb keresztény embernek pedig az jut eszébe, hogy: „Ja, igen! Péntekenként nem eszünk húst és hamvazószerdán meg nagypénteken csak háromszor étkezünk és egyszer lakunk jól.” Ez a Katolikus Egyház minimális előírása, amit aztán több-kevesebb sikerrel igyekszünk is betartani. Azon viszont ritkán gondolkozunk el, hogy ima és jótettek nélkül ezeknek a szabályoknak a betartása nem sokban különbözik egy sima fogyókúrától.

A foglalkozás keretében azt is megvizsgáljuk, hogy a történelem során hogyan változtak a böjti előírások és a korabeli Szegeden milyen hagyományok, népszokások alakultak ki a böjttel kapcsolatban.  A szerzetesi ebédlőben egykori és mai böjtös ételeket is lehet kóstolni. 

Időpont: 2017. március 11. (szombat) 15 óra

Helyszín: Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont, Szeged, Mátyás tér 26.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát az info@latogatobarat.hu emailcímen jelezze!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!