Nyelvek

Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontba szeretettel várjuk az egyéni látogatókat, turista- és iskolai csoportokat illetve a zarándokokat. Tárlatvezetőink segítségével betekintést nyerhetnek nemcsak az épületegyüttes történetébe és a ferences rend életébe, hanem a szerzetesi élet hagyományaiba és mindennapjaiba is.

Látogatóközpontunkban nemcsak osztálykirándulásra várjuk az iskolásokat.Több gyermekfoglalkozás közül választhatnak a pedagógusok, melyek segítségével kihelyezett történelemórák megtartását tesszük lehetővé.

Ferences ajándék- és kegytárgybolt

Látogassa meg az Alsóvárosi Ferences Kolostorban működő üzletünket.  Kegytárgyboltunkban kaphatóak San Damiano keresztek, Tau keresztek, szentképek, érmék, könyvek, betlehemek, rózsafüzérek, képeslapok, poszterek és gyertyák. Nyitva szerdától szombatig 10.00 és 18.00 óra között, vasárnap 10.00 és 12.00 óra között.

Fórum FAbrika
A kolostor udvarán kialakított kézművesműhelyekben a Fórum Fabrika szeretettel vár minden érdeklődőt kreatív művészeti foglalkozásaira. Lehet agyagozni, nemezelni, gyertyát mártani, csuhé- és gyékénytárgyakat, bábokat, díszeket készíteni, szőni-fonni, batikolni, kreatív festészeti és alternatív nyomdai munkákat tanulni, gipsz munkákat és újrahasznosításra épülő tárgyakat készíteni.

A ferencesek gyógyító tevékenységét még a törökök is elismerték, és szükség esetén alkalmazták. Minden bizonnyal a ferencesek ismertették meg Alsóváros népével a világhírűvé vált szegedi paprikát, melyet eredetileg hideglelés elleni orvosságként használtak.

Refektórium
Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont termei kiválóan alkalmasak kultúrális rendezvények, konferenciák, könyvbemutatók, filmklubok szervezésére. A gazdagon díszített refektórium különleges atmoszférája méltán teszi alkalmassá ezt a termet ünnepi rendezvények lebonyolítására. Modern vetítőtermünk korszerű technikával felszerelt.

Eseménynaptár

  • 2017. szeptember 30.
    Az Alsóvárosi Ferences Kolostorban és az Alsóvárosi Tájházban megvalósuló program középpontjában a szerzetesi gyógyító hagyományok, a gasztronómia és a paprikatermesztés hagyományainak bemutatása áll.
  • 2017. október 15.
    Tematikus tárlatvezetésre hívjuk azokat az érdeklődőket, akik szeretnének élő kapcsolatba kerülni az alsóvárosi Havas Boldogasszony templom barokk műalkotásaival.
  • 2017. október 28.
    Speciális tárlatvezetésünk alkalmával sejtelmes gyertyafényben ismerkedhetünk meg a gyógynövényes kert, a kőtár, a kvadrum, a refektórium, a sekrestye és a templom páratlan értékeivel.

Még nem lett létrehozva címlapra kerülő tartalom.