Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

A bárhol és bármikor űzhető sportok

A sport nagyszerű módja annak, hogy aktívak legyünk, és szórakozzunk, de nem mindenkit mozgatnak meg az olyan népszerű aktivitások, mint a foci vagy a kézilabda. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megmutatunk két olyan a hazánkban még kevésbé elterjedt sportágat, amelyeket bárhol és bármikor űzhetünk.

Pickleball

A pickleball lényegében a tenisz, a tollaslabda és a ping-pong keresztezéséből jött létre, és világszerte egyre népszerűbb, mivel egy gyorsan megtanulható, egyszerű, mókás játékról van szó, amelyhez a teniszhálónál kicsivel alacsonyabb hálóra, néhány ütőre és műanyag labdára van szükség.

Ami pedig a játékszabályokat illeti, a teniszhez hasonlóan a labdamenet itt is szervával kezdődik, amit alulról kell ütni, lepattintás nélkül, átlósan a másik térfélre. Az a cél, hogy mindeközben az ellenfél ne tudja visszaadni. Hibának számít, ha a térfelén kettőt pattan a labda, illetve, ha a hálóba üti, vagy kiüti a pályáról.

Slackline

Bár a slackline rendkívül hasonlít a kötéltánchoz, de ebben az esetben nincsen olyan mereven kifeszítve a kötél. Lényegében olyan érzés végigmenni rajta, mintha trambulint használnánk.

Ahhoz, hogy elkezdhessük, szükség van két erős rögzítési pontra. A kezdőknek a szakértők általában azt szokták javasolni, hogy a heveder magassága a lábszár és a térd között legyen valahol. Amint sikerült felhelyezni a kötelet, mindkét lábunkkal rá kell állni, és egyensúlyba kell kerülni. Miután ez megtörtént, és elég biztosnak érezzük magunkat a pozíciónkban, elkezdhetünk lassan előre haladni. Ha bármikor úgy érezzük, hogy leesnénk, akkor ugorjunk le, és, ha már készen állunk, kezdjük elölről!