Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

A legjobb sportok a család egészséges életmódjának fenntartásához

Nem titok, hogy az aktív életmód az egyik legjobb módja a jólét fenntartásának. A legtöbben azonban hamar letesznek róla, mivel a család tagjai nem igazán rajonganak a hagyományos edzési lehetőségekért, mint például az edzőterembe járás vagy a futás. Pedig rengeteg olyan szórakoztató és eredményes sporttevékenység létezik, amelyeket a családok együtt is végezhetnek.

Úszás

Az úszás egy nagyszerű kardiovaszkuláris edzés, amely bármilyen edzettségi szintre szabható. Így, ha például a gyermekeink csak most kezdenek megtanulni úszni, akkor lehetünk mi akár az edzőjük, és, amikor már készen állnak, akkor csatlakozhatunk hozzájuk a medencében néhány körre.

Kosárlabda

Akár a helyi parkban, akár az egyik közeli sportlétesítményben játszik a család, a kosárlabda olyan tevékenység, amely segíti a jobb erőnlét elérését, mindeközben pedig megtanítja, hogy mi is az a csapatmunka.

Ha kisebbek a gyermekeink, akkor játszatjuk egy egyszerűbb változatát is. Az egyik ilyen, amikor annak a játékosnak, akinek a kezében van a labda, el kell kerülnie, hogy a többiek, akik egymás kezét fogva körben állnak, megjelöljék.

Kidobós

A kidobós igazán nagyszerű kardio edzés és az erőnlét növelésére is kiválóan használható. Abban az esetben, ha a gyermekeink némelyike még nem tud helyesen vagy erősen dobni, akkor hozhatunk olyan szabályokat is, hogy csak alulról vagy felülről lehet dobni. Így a legkisebbek is érezhetik, hogy ők is részesei a közös családi sporttevékenységnek.

Kerékpározás

A családi kerékpározásnak többféle előnye is van: jót tesz a környezetnek, oldja a stresszt, és szórakoztató fizikai tevékenységet biztosít minden érintett számára. Mielőtt azonban ennek nekivágunk, a biztonság elősegítése érdekében győződjünk meg arról, hogy mindenki visel-e sisakot.