Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hogyan építsünk ki jobb kapcsolatot a kutyánkkal?

Bár a négylábú barátaink garantáltan rendkívül élvezni fogják, ha órákig dobáljuk nekik a teniszlabdát, vagy hosszú sétákat teszünk velük a környéken, léteznek kevésbé fárasztó módszerek arra, hogy szoros kapcsolatot tudjunk kiépíteni a kutyánkkal.

Kommunikáljunk következetesen!

Köztünk és a házikedvenceink között lévő abszolút bizalom kialakulásának egyik legnagyobb akadálya a következetlenség. Például, ha hagyjuk, hogy az idegeneket megugassa, de amikor az egyik barátunkról van szó, akkor rászólunk, azzal erősen vegyes üzenetet küldünk számára. A legfontosabb lépés tehát, amelyet megtehetünk a kutyánkkal való erősebb kötődés kialakításához, az az, hogy következetesen reagálunk a különböző helyzetekre.

Fedezzük fel a preferenciáit!

Lehet, hogy ez a legtöbbünk számára megdöbbentő, de akadnak olyan kutyák, amelyek nem kifejezetten élvezik a sétákat, mert félnek az idegenektől, más kutyáktól vagy a hangos zajoktól. De ugyanez a helyzet a bot vagy a labda  visszahozását illetően is.

A kutyák ugyanúgy, mint mi egyedi személyiséggel és saját preferenciáikkal rendelkeznek, és, ha olyan dologra vannak kényszerítve, amelyet nem szívesen csinálnak, akkor az meggyengítheti a gazdi és az állat közötti kapcsolatot. Ezért mindenképpen érdemes alaposan megfigyelni a kedvenceinket, hogy meg tudjuk, mivel is hozhatóak igazán lázba.

Csináljuk vele a kedvenc tevékenységeit!

Miután felmértük, hogy mely tevékenységek teszik a legboldogabb a négylábú barátunkat, próbáljuk meg ezeket minél többször velük csinálni. Ha szeret például a medence körül a napozóteraszon heverészni, akkor húzzuk oda mellé a napozóágyat, és feküdjünk le melléjük. Ez nagyban elősegíti a kötődés kialakulását.