Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Milyen előnyei lehetnek egy szakrális utazásnak?

A testi-lelki jóllét egyik alappillére az öngondoskodás, amelyről sajnos a legtöbbünk a sűrű hétköznapok közepette hajlamos elfeledkezni. Vagy rosszabb esetben annyi teendőnk van, hogy egyáltalán nem jut időnk rá. 

Azt azonban muszáj a fejünkbe veri, hogy ha valamire nem szabad sajnálnunk az időnket, az saját magunk. Így, ha semmiképpen sem tudjuk megoldani az otthoni körülmények között történő feltöltődésünket, akkor érdemes drasztikusabb megoldáshoz folyamodni, és elmenni például egy szakrális utazásra Indiába vagy egyéb távoli országokba. Egy ilyen utazás ugyanis több okból is előnyös lehet a számunkra.

Új kultúrák felfedezése

Még, akkor is, ha korábban már jártunk egy adott országban, egy szakrális utazás keretein belül olyan élményekben lehet részünk, amit egy hagyományos turistáknak nem igazán van lehetőségük megtapasztalni. 

Ilyen lehet például az, amikor egy tűzszertartáson vehetünk részt egy több ezer éves templomban, amelyet a helyi szerzetesek szanszkrit nyelven tartanak, és külön elmantrázzák mindenki nevét egyesével.

Békesség megtalálása 

Ha egy szervezett szakrális utazáson veszünk részt, akkor nem kell aggódnunk olyan apróságok miatt, mint a holnapi útiterv. A szervezők ugyanis mindent elintéznek helyettünk, ami által mentális teret és energiát biztosítanak számunkra, hogy megnyíljunk, és teljesen átadjunk magunkat az élménynek. 

Végül pedig kialakul bennünk egy új perspektíva

Mint, ahogy azt már fentebb is említettük, a szakrális utazás során lehetőségünk nyílik testközelből megtapasztalni a helyiek életvitelét és szokásait, amelynek köszönhetően a mi egész önszemléletük is megváltozhat. 

Miután ugyanis láttuk azt, hogy az az indiai kisfiú vagy idős asszony mennyire boldog abban az egyszerűségben, amelyben él, mi is jobban értékelni fogjuk azokat az apróságokat, amit a világunk kínál számunkra.