Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Milyen háziállatot érdemes választani a gyerekeknek?

Egy kisállatot soha nem szabad az első impulzus alapján kiválasztani, átgondolt döntésnek kell lennie. Annak érdekében tehát, hogy ez egy pozitív élmény legyen mindenki számára, ne engedjünk a gyerekek könyörgésének, miközben elhaladunk velük az állatkereskedés mellett, hanem végezzünk inkább egy kis kutatást, mielőtt hazahoznánk a család vadiúj kiskedvencét.

Kevesebb figyelmet igénylő állatok

Azok az állatok, amelyek nem igényelnek sok gondozást vagy különleges törődést, minden bizonnyal a legjobb házi kedvencek lesznek a gyerekeknek – különösen, ha még 6 éven aluliak. 

Ilyenek lehetnek például a rágcsálók, amelyekből igazán széles a választék, hiszen a hörcsögöt, az egeret, a tengerimalacot és az egyéb kisebb rágcsálókat is egyszerűen lehet tartani, és kézhez szoktatni. Bár a terráriumban a különböző játékokkal maguk is el vannak, de rendkívül meghálálják a társaságot. De egy másik remek opciót jelenthetnek a papagájok is, hiszen nagyon szeretnek beszélni, sőt megtaníthatók akár a hangutánzásra is, amit a kicsit biztosan élvezni fognak.

Kicsivel több figyelmet igénylő háziállatok

Ebbe a kategóriába sorolhatók a kutyák és a macskák is, amelyek közül az utóbbit ugyan egy kicsivel egyszerűbb gondozni, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy kevesebb törődést igényelnének, hiszen etetni kell őket, játszani kell velük és az almukat takarítani.

A kutyák esetében ez a lista még jó pár tétellel kibővül. Naponta többször is meg kell sétáltatni őket, bizonyos fajtáknál még a szőrük rendszeres ápolásáról is gondoskodni kell, valamint meg kell tanítani őket az alap parancsokra, ami rendkívül időigényes feladat lehet. Ha azonban végül sikerül, egy megfelelően szocializált kutyus csodás barátja lesz a gyermekünknek.