Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nikotinos e-liquid kisokos

Áfonyás, cseresznyés, epres, mentolos, sárgadinnyés, trópusi gyümölcs és dohány ízű – ez csupán néhány azok közül az ízek közül, amelyekben a nikotinos e-liquid manapság kapható. Hogy ezek közül melyiket érdemes kipróbálni, azt nehéz általánosan kijelenteni, mivel mindenkinek más az ízlése és mások a preferenciái.

Abban az esetben viszont, hogy ha még csak most kezdtünk el átállni a hagyományos dohányzásról az e-cigaretta szívására, akkor érdemes a dohány ízű verzióval kezdeni. Ez emlékeztet ugyanis leginkább minket a hagyományos cigaretta ízére. De egyébként nagyon sokan folyamodnak ahhoz a praktikához is, hogy a dohányt keverik különböző egyéb ízekkel.

Ejtsünk néhány szót a nikotinos e-liquid legfontosabb összetevőiről is!

A nikotinos e-liquid alapját általában két fő összetevő adja: az egyik az átlátszó, vízszerű, olajos tapintású propilén glikol, a másik pedig az átlátszó, szirupszerű növényi glicerin. E két összetevő bármelyike képes utánozni a füstöt, de akadnak azért köztük különbségek.

Mégpedig az, hogy az előbbi sokkal hatékonyabban képes megkötni az aromát, míg az utóbbi nagyobb gőzhatást eredményez. Ezért is szokták a gyártók inkább 50-50%-ban felhasználni őket.

Ezekhez jön még hozzá az ízesítő aroma és a desztillált víz, valamint az úgynevezett torokhatás elérését szolgáló nikotin, ami nagyban megkönnyíti az átállást még az erősebb dohányosok számára is.

Végül beszéljük át, hogy mennyi az ideális nikotin mennyiség!

Ennek eldöntése leginkább attól függ, hogy korábban mennyi nikotint vittünk be a szervezetünkbe. Ha napi 0,8 milligrammnál többet, akkor mindenképpen egy erősebb e-liquidre lesz szükség.

Ha viszont az elfogyasztott mennyiség 0,4 és 0,8 milligramm között van, akkor elég a közepes verzió is. Abban az esetben pedig, ha 0,4 milligramm alatt van, akkor egy gyengébb e-liquid is tökéletes lesz a számunkra.