Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zöldségek, amelyek segíthetnek a fogyásban

A megtölteni a tányérunk felét zöldségekkel az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb dolog, amit megtehetünk a fogyásunk érdekében.

A zöldségek ugyanis amellett, hogy igazi tápanyagbombák, alacsony kalóriatartalmúak, valamint nagyon sok víz és rost található meg bennük. Az utóbbi pedig kulcsfontosságú a fogyásban, mivel lassan halad át az emésztőrendszeren, így tovább tartja fenn a jóllakottságot. Továbbá a rostok lassítják a vércukorszint ingadozását is, aminek köszönhetően kevesebb zsír raktározódik el.

Most, hogy már ismerjük a zöldség fogyasztás előnyeit, szeretnénk néhány olyan zöldségfélét is bemutatni, amelyek a dietetikusok szerint segíthetnek a fogyásban.

Karfiol

Egy csésze apróra vágott karfiol mindössze 27 kalóriát tartalmaz, mindeközben pedig 2 gramm rost és 2 gramm fehérje is megtalálható benne.

Az elkészítésének az egyik legszuperebb módja, hogy felaprítjuk, szétterítjük a tepsiben, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és bőséges fokhagymaporral, majd addig hagyjuk a sütőben, amíg enyhén meg nem pirulnak a szélei.

Spagettitök

Bár a legtöbb tökfajta alacsony kalóriatartalmú, és hatékonyan alkalmazható a fogyásban, de a spagettitök a személyes kedvencünk. Egy csésze belőle mindössze 42 kalóriát tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy alacsony zsírtartalmú, és olyan rostokat biztosít, amelyek egyszerre laktatóak és táplálóak. Továbbá a cukorbetegek számára is előnyös, mivel a benne lévő szénhidrát nem emeli meg a vércukorszintet.

Mi általában a spagetti tésztát helyettesítjük vele, amelyhez először is be kell rakni a sütőbe néhány percre, hogy megpuhuljon. Ezt követően ketté kell vágni, ki kell kaparni a magjait, és visszatenni a tepsire. Ezután pedig már csak annyi dolgunk maradt, hogy addig sütjük, amíg teljesen puha nem lesz. Majd miután kihűlt, kaparjuk ki a belsejét, és kész is az isteni finom tészta.